fredag 1 juni 2012

Vårt nya dotterbolag ApiCellae AB är bildat

Välkommen som VD i ApiCellae, Kent Lörd! Tänk inte så mycket på lön nu, det är det roliga som är viktigt!
Vårt dotterbolag som ska sköta framtida mediciner för djur och bin blev registrerat i veckan och heter ApiCellae AB vilket är dotterbolag till ConCellae AB.
Kent Lörd är alltså VD. Kent har lång erfarenhet av biodling och företagande. Han har varit VD för över 10 olika bolag och är just nu VD för ett annat Helsingborgsföretag parallellt med ApiCellae.
Kent är också ordförande i ConCellae AB samt i Sveriges äldsta biodlare förening, Nordvästra Skånes Biodlare Förening.
Vi hoppas just nu på att SLU holding blir delägare i ApiCellae, förhandlingar pågår. SLU Holding är SLU:s Innovationsbolag där en del forskning från SLU boostas för att lyckas kommersiellt. Vi samarbetar ju med SLU vid Ulltuna och där finns Sveriges forskning på veterinärmedicin, bisjukdomar mm.
Inom ApiCellaes fack hamnar nu vårt samarbete med Helsingborgs djusjukhus där även vår forskargrupp i Lund är inblandad. Här hamnar också vårt initierade samarbete med världens största företag på medicin för bi VITA.
ApiCellae kommer också att ha hand om leveranser av våra kära ingredienser honung och bipollen.
ApiCellae betyder Honungsbi (Api) och encelliga organismer (Cellae) och syftar på att medicinera med honungsbis mjölksyrabakterier tillsammans med andra produkter från bin såsom honung och bipollen.

/Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar