måndag 20 december 2010

Kan honungsdoktorerna hålla förskolelärare friska i skolområdet Nanny Palmkvist i Helsingborg?

Nanny Palmkvist skolområde i Helsingborg har 120 anställda förskolelärare. http://skola.helsingborg.se/templates/Kunskapsstaden.aspx?id=56030&epslanguage=SV
När rektorn där fick prover av H13 från oss på Sofiero slotts trädgårdsfest i somras så blev hon av med halsontet som hon hade dragits med ett tag.
Detta blev startskottet till vår första stora studie med H13 mot halsont och förkylning. Ca 75 lärare av 120 har ställt upp på studien som är delad i två olika läger och som ska hålla på i 3 månader, de tuffa snoriga vintermånaderna december till januari. Det är ju så, barn är sjuka nu och vi klena föräldrar eller lärare kommer inte undan.
Hälften använder en kur H13 morgon, middag, kväll i ca 3 dagar (10 påsar sammanlagt) direkt vid känning av halsont eller förkylning . Andra hälften äter en påse H13 förebyggande varje kväll i 3 månader. Man äter alltid påsen som den är direkt från förpackningen vilket är ca en matsked. Gillar man honung är det som en gourmetupplevelse och ingen tråkig medicin för det är speciellt god svensk skogshonung i och givetvis honungens egna mjölksyrabakterier.
De som äter H13 förebyggande inkluderar även en partner eller ett barn om de vill då påsarna räcker till 2 personer och därför kan antalet som ställer upp i denna kategori fördubblas.
De som äter H13 vid ”akuta” lägen när snor eller halsont är på väg kan inkludera hela familjen då det finns gott om påsar för detta.
På detta sätt kan antalet personer inkluderade fördubblas. Tanken är också att vi ska se resultat från lärarnas familjer också då man ofta drar hem ”smittan” från skola till familj.
Med stor spänning ser vi fram emot hur det går och vi är på förhand väldigt tacksamma för detta initiativ och engagemang från Åse och Nanny Palmkvist skolområde.
/Tobias och Alejandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar