lördag 28 februari 2015

Omtumlande dygn och stor lättnad

First of all och mest viktigt, det var fantastiskt väder i Helsingborg under lördagen med sol och lite värme. Det betyder första chansen att få se en glimt av mina bin i trädgården som gärna då flyger på havet av blommande blommor (vintergäck, snödroppar och krokus) som just nu blommar för fullt.

Jag var superorolig att de inte hade överlevt vintern pga för lite mat eller sjukdom.

Tada
Och tjoho för det var faktiskt många i luften fastän få på bild. Jag har Nordens inhemska och ursprungliga honungsbi som är väldigt mörkt. Det har funnits här sedan istiden men är idag utrotningshotat, sök efter föreningen Nordbi på nätet om du är nyfiken!

Vi söker pengar nu för att i framtiden forska på vår senaste upptäckt som jag inte kan avslöja. Deadline var igår på denna stiftelse som heter Dr Per Håkanssons stiftelse i Eslöv. Sökte 1.1 miljon för 2 år men de ville ha undertecknad ansökan senast igår 24.00 så det blev bil mitt i natten dit i hopp om en brevlåda som inte fanns. Två timmar i bil mitt i natten och ingen brevlåda hmmmm. Fick trycka in brevet mellan portarna i en trapp som delas av många hyresgäster, hoppas verkligen att nån plockar upp och lägger i rätt dörrinkast.

Oxhallen blev succé trots mindre folk än beräknat denna lönehelg, de andra handlarna skyllde det på vädret men främst Kallas tremil på tv.

Vi slog ett litet försäljningsrekord och fick prata mycket med folk.

Det första som hände var att två killar kom förbi och berättade likt piff och puff hur bra Hang13 fungerade förra helgen efter köp hos oss. De skulle på skidsemester i Badgastein idag och var tvungna att köpa på sig mer Hang för alla festkvällar. När de står där så kom en tjej och berättade entusiastiskt hur väl deras tjejkväll hade gått förra helgen med Hang, kul.

Något som kan bli en superkul story om det blir av var en öppning att sponsra Lugis damlag, handboll i Lund. Endast herrarna hade haft råd med sponsring av Coldzyme, en preventiv förkylningsprodukt från ett Lundaföretag. 

Well, om tjejerna i laget vill så blir det sponsring for free från oss framöver så får vi se vilket lag som håller sig friskt mest, två lundabaserade forskningsprodukter mot varandra alltså, spännande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar