tisdag 1 mars 2011

Jesus förlät

Nej bloggen har inget med religion att göra, är faktiskt inte troende.

Vår student Andreas som hängdes ut som Judas i sydsvenskan och Helsingborgs dagblad nyligen skulle ju bli vår doktorand men blev omvänd over there med lite fjäsk antar jag samt ett och annat anbud att starta om där borta. Han var en super resurs för dem med kunskapen om våra utlånade bakterier. Vi blev själv korsfästa av Andreas efter att han hamnat i kläm mellan forskning och business vilket var dumt och givet inte meningen.

Andreas ångrade sig och bad om förlåtelse men tåget hade hunnit gå och han var avskriven som industridoktorand från Medicinsk Mikrobiologi redan. Tråkigt var också att jag aldrig fick förmedlat vilken lön jag som VD hade bestämt att han skulle få, vi kan bara säga att jag var godhjärtad, lönen skulle bli fet.

Tråkigt var alltihop för vi hade jobbat nära ihop i 2 år och hade verkligen kul stunder ihop.

Hur som helst, vi bestämde oss för att ge honom tjänsten åter då vi inte är några idioter som inte förstår att man kan göra fel och ett förlåt är ett förlåt. Andreas skulle tänka på det men hade däremellan lite snack med jänkarna, verkade det som, och Andreas kan efter det inte ens svara på vårt erbjudande efter 4 dagar. Vårt erbjudande försvinner, man får lov att bestämma sig! Alla hade varit fokuserade på att Andreas skulle vara vår industridoktorand i minst ett år i förväg och Andreas tvekade aldrig då.

Rektorn på Lunds Universitet Per Eriksson är också godhjärtad, inget snack om det och det smittar. Efter möte med honom samt forskningsrektorn och innovationsrektorn mfl kan man väl säga att det också fanns inte fullt så godhjärtade tongångar från dessa men rektorn vann den fighten.

Per ringer nu upp Andreas själv och nu pratar vi om att rektorn för Norra Europas största universitet ringer upp en student, inte så självklart. Han erbjuder Andreas en tredje chans att bli doktorand efter att ha hört att han egentligen är både duktig och snäll och egentligen inte ville nåt annat än att doktorera. Ett typfall av att hamna i kläm och varför inte bara låta honom förstå att han är önskvärd och borde tänka till igen nu på hemmaplan.

Rektorn hör sen själv av sig och stöttar från Tokyo och undran passas snart till Andreas från mig om hur Andreas ställer sig. Jag lyfte luren och en halvtimme senare bestämmer vi att han måste bestämma sig efter sportlovet.

Imorgon onsdag 2:de mars kommer beskedet vi väntar på.

Andreas! Du är välkommen tillbaks i gänget som nu växer, in or out?

No hard feelings either way/Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar