fredag 11 mars 2011

Vår forskning flyttades till Lund idag

Sitter i bilen på väg hem till Helsingborg från Lund. Här har vi precis färdigställt vår flytt av forskargruppen från Lunds universitet Campus Helsingborg där vi startade det hela och där vi forskat i 4 år.

Det känns väldigt bra att bli så välkomnade till Medicinsk Mikrobiologi vid Medicinska fakulteten. Vi har alltså bytt fakultet från den Naturvetenskapliga fakulteten som de senaste åren enbart har gjort klart för oss att vi inte är välkomna att stanna kvar där. De har tyckt att vår forskning inte är värdig Lunds universitet alls.

Hur som helst är vi både glada för att vara mer än välkomna till Medicinsk Mikrobiologi och att det faktiskt finns andra laborativa forskare i vår närhet nu jämfört med på campus.

Helsingborgs Dagblad och säkert flera andra tycker att vår sorti från Campus är tragisk http://hd.se/skane/2011/03/11/forskning-tvingas-bort-fran-campus/ vilket vi länge tyckt själva och därför verkligen verkligen försökt hålla oss kvar.

Det enda vi lämnar kvar nu på Campus är den signerade tavlan/fotot som vetenskapsfotografen Lennart Nilsson skapat med oss om vår forskning. Den hänger där nu en trappa upp från entrén till höger och vittnar om att Campus faktiskt hade naturvetenskaplig forskning.

Vi är dock enormt taggade och ser fram emot  börja handleda våra 5 examensarbetare på måndag från Malmö Högskolas Biomedicinsk Analytikerutbildning. Vi drar in 8 pers nu i samma lokaler där lika många virusforskare jobbar och i väldigt fina lokaler. Vi smiter in näst intill oanmälda så de får väl en schock på måndag.

Vårt företag ConCellae som bla tillverkar H13 finns dock kvar i Helsingborg!

/Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar