onsdag 3 februari 2016

Camilla Lindholm kom förbi idag - Sveriges bästa och främsta förebild inom Triathlon

Camilla Lindholm är utan tvivel det tuffaste virket i de Svenska skogarna. Hon tittade förbi idag för att vi sponsrar henne med våra H13 och idag fick hon med sig 4 lådor av High13, vår sportdryck, för att låta hennes förening prova på.

Hon stannade i 3 timmar och under denna tid räknar jag de pinsamma stunderna, som kan uppstå när ingen har något att säga, till absolut noll. Vilken fantastisk energi, glädje, kunskap, erfarenhet och berättarvilja. Jag är inte helt oskyldig själv med berättelser och frågor i sådana situationer men roligare spontanbesök var länge sedan man hade, hon skulle ju bara hämta lite sportdryck.

Camilla är en tänkande människa som kombinerar kunskap och skapar nytt med logik och uppfinningsrikedom, like it! En välutbildad elitidrottare som föreläst mycket på Malmö Högskola om bl.a. Idrottspsykologi och Folkhälsa.

Camilla började med triathlon när hon var 30 år och rösterna om hennes kommande misslyckanden tack vare hennes höga ålder var glädjande nog många. Glädjande för att jag anar att Camilla sporras av det, eller som hon ungefär själv sa, glädjen blir större ju mer man har fått kämpa.

Jag har själv följt henne av och till i 3-4 år och det har varit tuffa år med hjärnblödning med kroppsförlamning, gubbe med keps som rammat henne med bil under cykelpass, kolaps av kyla under tävling, i vårt annars så fantastiska väder mm mm. Men, så sent som i höstas satt ännu en titel där på Triathlon långdistans, bäst i Europa, 1:a på EM .

Nu i sommar ska du & jag testa på denna tuffa utmaning eftersom Camilla med sportkolleger arrangerar Helsingborgs första egna Triathlon tävling som ska återkomma varje år. Givetvis sponsrar doktorhonung alla deltagare med sportdrycken High13. Tävlingen varar under två dagar 11-12 juni och alla kan faktiskt vara med. Barn mellan 6-15 år på lördagen, ca 1 km cykel, 100 m löpning och 50 m simning. Företag kan också ställa upp med en person på varje sträcka men på längre sträckor än barnens då givetvis. Motionärer och elit är givetvis obligatoriska ställauppare.

Jag hann aldrig fråga men jag hoppas att Camilla själv ska vara med men samtidigt är det ju hon som ordnar det hela, well well, bal på slottet osv men jag hoppas ändå att hon hinner.

Kom dit för sjutton, det blir folkfest, jag ska anmäla mina barn. Det är kul med sport, ordentligt kul verkligen. Camilla berättade att det satsas mycket på säkerheten så barnen är safe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar