måndag 12 oktober 2015

Universitetet och Döden

Senaste dygnet har det varit mycket runt universitet och död.

Plockade svamp igår eftermiddag, fantastiskt mycket flugsvamp överallt i klassiskt röd färg men också vit och vad vi tror brun sådan. Väldigt vackra att titta på men leder efter konsumtion till hallucinationer eller död.

Hade en hel kasse med hem med riktigt fina Karl Johan men också många andra. En sort vi var helt säkra på att den var tegelkremla hade dock en egenskap för mycket. I ett "sista test" skulle man smaka den och om den smakade illa eller stack till på tungan så skulle man spotta ut den lilla bit man smakar och sen fortsätta spotta och skölja med vatten för att bli av med giftet. Att den lilla biten kunde sticka så mycket på tungspetsen och så länge.

Samtidigt har någon annan också möjligtvis konsumerat svamp och blivit galen, som vikingarna med flugsvamp, och hotat personalen på hela Lunds universitet. 

Rektorn stängde hela Lunds universitet idag pga hotet. Vägen dit från oss har ändå varit stängd nästan hela dagen. En väg som vi kallar helvetets väg, E6 mellan Helsingborg och Lund, där en stor seriekrock inträffade med 3 lastbilar och flera personbilar. Tur man stannade hemma!

Något positivt var annars att jag idag blev inbjuden att vara huvudtalare på en konferens i december. Inbjudan kom från ett land som påminner om helvetet, Hellas. De bjuder därför på flygresa och boende.

Himla trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar