tisdag 24 juni 2014

Idag tävlar vi i en typ av draknäste tävling

Semestern har börjat och vad är skönare än att tagga till sig lite direkt och tävla.

Det är Entreprenörsvecka i Båstad och vi båda sitter just nu och solar på uteserveringen på ett av Sveriges mest kända inneställen, Pepes Bodega i Båstad. 

Vi har precis presenterat vår forskning och vårt företagande med binas mjölksyrabakterier. Tävlingen vi är med i är en typ av draknäste tävling och heter ”The Serendipity Challenge”. En sådan som kan ses på tv där slipade investerare vill höra om uppfinningar för att avgöra om de vill köpa aktier och investera.

Av flera hundra bidrag från forskare, entreprenörer och företagare från hela landet så valde de ut 25 bidrag som fick presentera vad de har på 3 minuter. Vi var bland dessa 25 och för en liten stund sedan blev vi grillade av 5 medelålders herrar med lång erfarenhet i olika företagsbranscher. De såg slipade ut och brydde sig inte om att tiden för frågor på 4 min drog över utan fortsatte att ställa en massa frågor. Intresset verkade alltså finnas där så nu kan vi bara hoppas. Klockan 15.40 presenteras 8 finalister som ska hålla en utökad presentation på hela 7 min ikväll och sen koras en vinnare. Vinnaren erhåller kurser och liknande för en halv miljon kronor till företaget. Det viktigaste är dock för vår del att finna en investerare som är redo att sparka igång vårt företag på riktigt inom mejeri och medicin.

Håll tummarna

Tobias & Alejandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar